Podpuszczka do serów - 5x1g Zobacz większe

Podpuszczka do serów - 5x1g

Nowy produkt

Podpuszczka do serów - 5x1g

Więcej szczegółów

5,30 zł brutto

Więcej informacji

Podpuszczka do serów - 5x1g. Podpuszczka do produkcji serów.
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
1g podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka.
Produkt wegetariański.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.