Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml Zobacz większe

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml

Nowy produkt

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml

Więcej szczegółów

Zapytaj o dostępność towaru mail: sklep@domowy-niezbednik.pl

7,90 zł brutto

Więcej informacji

Podpuszczka do produkcji serów. Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei 5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt wegetariański.

Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.