Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml Zobacz większe

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml

Nowy produkt

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50ml

Więcej szczegółów

7,10 zł brutto

Więcej informacji

Podpuszczka do produkcji serów.
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .
5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.
Produkt wegetariański.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.